Hvordan kan jeg arbejde efter skade?

Du kan sagtens komme tilbage i arbejde efter en skade og det er Hanne et bevis på.

I mange år har Hanne, 52, haft en vigtig rolle på sin arbejdsplads. Det var derfor et nederlag, da hun som følge af et fald på arbejdspladsen for to år siden fik et alvorligt hoftebrud. Konsekvensen var nedsat mobilitet og større behov for at arbejde hjemmefra. 

“Jeg havde stort set ikke været sygemeldt før men måtte her erkende, at jeg ikke kunne blive ved med at arbejde sådan, som jeg havde været vant til.” 

Hanne kunne mærke at ledelsen havde stor forståelse gennem hele sygdomsforløbet, men hun ville alligevel gerne have en afklaring på sin fremtidige arbejdsgang i virksomheden. 

“Hverken jeg, ledelsen eller HR kendte til mulighederne for at få støtte fra det offentlige, så derfor tog vi fat i KIAPRO, som kender lovgivningen og mulighederne, også når det gælder hjælp fra forsikrings- og pensionsselskaberne”

KIAPROs socialrådgiver støttede Hanne i kontakten med jobcentret og sørgede for, at det relevante materiale fra virksomheden blev indsamlet. Vi støttede også Hanne i kontakten med pensionsselskabet og Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og fik på den måde kortlagt hendes samlede økonomiske situation. 

“Det var noget, jeg ikke havde orket at tage fat i, fordi jeg bare ville koncentrere mig om at blive rask. Det var en stor hjælp for mig og min mand i forhold til de beslutninger, vi skulle træffe om mit fremtidige arbejdsliv. 

Med Hannes arbejdsplads fandt vi frem til en løsning, hvor Hanne opretholdt ansvaret for nogle nøgleopgaver og uddelegerede andre for at få mere ro i hverdagen.

“Det er dejligt at se frem til de næste år med de arbejdsopgaver, som jeg brænder for, og samtidigt overskud til at rejse og være noget for familie og venner igen”

Andre cases

Hvordan morgen-rushet udfordrede Lines arbejdsliv

Line elsker sine kolleger og sit job. Men noget gjorde, at hun overvejede at skifte job.

Hvordan grundig opfølgning hjalp formanden Kristian

Kristian havde stress symptomer, kort lunte og svært ved at huske. Med hjælp fra HR og KIAPRO fik han sin hverdag igen.